Tijdlijn

Algemeen

Met de nieuwe module Tijdlijn kan op de website of op het intranet zeer eenvoudig een interactief overzicht worden getoond van gebeurtenissen of periodes. Zo kan een tijdlijn bijvoorbeeld de status van bouwprojecten of de voortgang van processen inzichtelijk maken.

Verschijningsvorm

Op het scherm verschijnt de titel van de pagina en vervolgens de inleidende tekst (optioneel). Daaronder wordt de tijdlijn getoond. De bezoeker kan bepaalde elementen uit- of inklappen.

VOORBEELD TIJDLIJN

Tijdlijn voorbeeld

Het inrichten van een tijdlijn

De tijdlijn bestaat uit hoofditems met daaronder subitems. Op het tabblad "Tijdlijn" kunnen deze items worden toegevoegd en ingericht.

Hoofditems

  • Bij een hoofditem kan een titel en een inleiding worden ingevuld. Een hoofditem kan bijvoorbeeld een bepaald jaar zijn.
  • Hoofditems kunnen met de vink Uitgelicht gemarkeerd worden als belangrijk. In dat geval krijgen ze een specifiek visueel kenmerk, bijvoorbeeld een specifiek icoon naast de titel.
  • Aan een hoofditem kan een status worden toegekend: Afgelopen, Huidig of Aankomend. Deze statussen hebben elk een eigen visuele herkenbaarheid, bijvoorbeeld een specifieke kleur.
  • Als de eigenschap "Hoofditem initieel ingeklapt" wordt aangevinkt, toont bij binnenkomst op de pagina alleen de titel van het hoofditem. De toelichting en eventuele subitems tonen pas nadat de bezoeker ze heeft uitgeklapt.

SUBITEMS

  • Bij elk hoofditem kunnen meerdere subitems worden ingericht. Een subitem kan bijvoorbeeld een maand zijn of een kwartaal van een bepaald jaar.
  • Bij een subitem kan een titel en een beschrijving worden ingevuld.
  • Als de eigenschap "Subitems initieel ingeklapt" wordt aangevinkt, toont bij binnenkomst op de pagina alleen de titel van het subitem. De beschrijving toont pas nadat de bezoeker deze heeft uitgeklapt.

Tijdlijn inrichten

Datadefinities Tijdlijn - tabblad Tijdlijn

Veld

Toelichting

Inhoud

Inleiding

Inleiding boven de tijdlijn

Hoofditem - Eigenschappen

Titel

Titel van hoofditem

Inleiding

Toelichting bij hoofditem

Hoofditem - Instellingen

Uitgelicht

Aangevinkt = dit item is belangrijk en is visueel herkenbaar.

Hoofditem initieel ingeklapt

Aangevinkt = bij binnenkomst op de pagina toont alleen de titel van het hoofditem. De toelichting en eventuele subitems tonen pas nadat de bezoeker ze heeft uitgeklapt.

Subitems initieel ingeklapt

Aangevinkt = bij binnenkomst op de pagina toont alleen de titel van het subitem. De beschrijving toont pas nadat de bezoeker deze heeft uitgeklapt.

Status

Aan een hoofditem kan een status worden toegekend: Afgelopen, Huidig of Aankomend. Deze statussen hebben elk een eigen visuele herkenbaarheid, bijvoorbeeld een specifieke kleur.

Subitem - Eigenschappen

Titel Titel van subitem
Beschrijving Beschrijving van subitem

GRIDBLOK TIJDLIJN

Het paginatype Tijdlijn kan via een specifiek gridblok op een landingspagina getoond worden.

Zoekformulier