De begrippenlijst IPROX-4. In deze lijst treft u de belangrijkste begrippen aan uit het IPROX-CMS. In veel gevallen is er een verwijzing opgenomen naar een pagina in deze online HELP waar de uitgebreide beschrijving staat. Deze lijst is uiteraard niet uitputtend. Deze pagina is van het type Begrippenlijst, de begrippen van het type Begrip.

Responsive / Adaptive design

Een website gebouwd op basis van responsive webdesign streeft naar het optimaal functioneren van de site voor een breed scala aan apparaten. Denk hierbij aan desktop computerschermen, tablet computers en smartphones. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van het scherm (viewport), zonder dat de leesbaarheid van tekst of de interactiviteit minder wordt.

Responsive design wordt ook Adaptive design genoemd. Verdere praktische informatie voor redacteuren vindt u op de pagina over het plaatsen van foto's.