Begrippenlijst

j
q
r
x
y
Redactiescherm

Wanneer u in het structuurscherm een bestaande of zojuist aangemaakte pagina selecteert en vervolgens voor [Bewerken] kiest, dan verschijnt het redactiescherm. Dit scherm wordt ook bewerkenscherm genoemd. Zie ook: Het bewerkenscherm.

Redactiezoeken

Mogelijkheid om gedetailleerd te zoeken binnen de structuur (structuren) die u beheert. Deze functionaliteit bevindt zich in het startscherm bovenaan de werklijsten.

Releasenotes

IPROX-CMS en IPROX-Modulen worden permanent uitgebreid met nieuwe functies. Ook worden verbeteringen doorgevoerd. Informatie over de releases is in deze IPROX-Help opgenomen door middel van releasenotes.

Responsive / Adaptive design

Een website gebouwd op basis van responsive webdesign streeft naar het optimaal functioneren van de site voor een breed scala aan apparaten. Denk hierbij aan desktop computerschermen, tablet computers en smartphones. Het ontwerp van een responsive website schaalt mee met de afmetingen van het scherm (viewport), zonder dat de leesbaarheid van tekst of de interactiviteit minder wordt.

Responsive design wordt ook Adaptive design genoemd. Verdere praktische informatie voor redacteuren vindt u op de pagina over het plaatsen van foto's.

Rollen

Een rol bepaalt welk autorisatieprofiel van toepassing is. Rollen worden centraal beheerd door de administrator of engineer. Zie ook: rollenbeheer.

Rolmenu

Keuzemogelijkheid die wordt getoond in lijst die verticaal scrolt. In het Engels wordt dit "Pulldown" genoemd.

Zoekformulier