Starten, sluiten en slepen

Start de IPROX-editor door met de cursor in het HTML-veld te klikken direct op de plaats waar u de bewerking wilt uitvoeren. De editor verschijnt dan bovenin het invoerveld. De beschikbare opties binnen de editor zijn afhankelijk van het veld dat u bewerkt.De Editor blijft tijdens het bewerken steeds in beeld.

Sneltoetsen

IPROX maakt gebruik van Microsoft Windows/Office-standaarden. Dit houdt in dat u standaardfunctionaliteiten kunt gebruiken zoals:

• [Ctrl]+[A] om alle tekst en elementen in een veld te selecteren
  • [Ctrl]+[B] om geselecteerde tekst 'bold' (vet) te maken
  • [Ctrl]+[I] om geselecteerde tekst 'italic' (cursief) te maken
  • [Ctrl]+[X] voor knippen
  • [Ctrl]+[C] voor kopiëren
  • [Ctrl]+[V] voor plakken
  • [Ctrl]+[Z] voor ongedaan maken
  • [Ctrl]+[Y] voor opnieuw

Verdere informatie hierover vindt u op deze website: Microsoft sneltoetsen

Webrichtlijnen

webrichtlijnen-icoon

Na het bewerken klikt u op het webrichtlijnen-logo, hierboven aangegeven, in de Editor om te controleren of er meldingen verschijnen. Op schendingen van de webrichtlijnen wordt u actief geattendeerd. Er verschijnt een rood kader om de betreffende schending. Meldingen verschijnen bovenaan het redactiescherm met daarbij de mogelijkheid direct naar de bijbehorende pagina op de webrichtlijnen website te gaan.

webrichtlijn-rood-kader

De redactie is vervolgens zelf verantwoordelijk om te bepalen of de aanbeveling in de melding wordt opgevolgd. Een pagina die niet voldoet aan de webrichtlijnen kunt u wel publiceren tenzij dit voor uw omgeving anders is ingericht. In deze Help is uitgebreide informatie over webrichtlijnen opgenomen.

Inhoud volledig verwijderen

wissen inhoud html-veld

Elk HTML-veld heeft rechtsboven een zwart kruis waarmee de inhoud van het veld in één keer gewist kan worden.

Als u een veld leeg wilt maken, klikt u eerst op het zwarte kruis en vervolgens bevestigt u de actie door te klikken op ‘Ja'. Alleen dan weet u zeker dat alle inhoud en code verwijderd is. Deze actie is onomkeerbaar. Een vorige versie van de pagina is te openen via de Versies-tab. Bekijk hiervoor eventueel de pagina over Versiebeheer

Slepen

Nieuw is dat u in een tabblad inhoud van het ene naar het andere html-veld kunt slepen. Dit kan gaan om geselecteerde tekst of tabel of om andere onderdelen als mediawidgets en afbeeldingen. Let wel: de functionaliteiten binnen de html-velden (opmaakprofielen) moeten wel overeen komen.