Externe links: internet en e-mail

link-pulldown

Met een Hyperlink maakt u een verwijzing naar een andere website of naar een e-mailadres. Een link naar een andere website opent niet standaard in hetzelfde browservenster (zie sitereglement). Een link naar een e-mailadres zal worden geopend met de standaard e-mailprogramma van de bezoeker.

hyperlink-dialoog

  1. Klik op de plaats waar u de verwijzing wilt aanbrengen, of selecteer de tekst die u wilt laten verwijzen. U kunt ook een afbeelding selecteren. Klik vervolgens op de knop (icoon) ‘Hyperlink invoegen'.
  2. In het dialoogvenster dat verschijnt ziet u 3 velden:
  • Url: het internetadres, dit kunt u kopieren en plakken.
  • Linktekst die zichtbaar is op uw pagina
  • Titel die zichtbaar is voor de bezoeker door middel van mouse-over

hyperlink-mouse-over

  1. Bevestig met [Ok]. De geselecteerde tekst is nu gemarkeerd om aan te geven dat er een verwijzing is gemaakt.

In sommige gevallen kan het voorkomen dat u een zogenaamde Prefix melding krijgt zoals hieronder is weergegeven. U klikt op Ok, verdere handelingen zijn niet nodig.

prefix-melding

Een e-mailadres is ook een externe link. In het veld ‘Internetadres' haalt u de default http:// weg en vult u het emailadres in, voorafgegaan door een mailto: bijvoorbeeld mailto:info@site.nl. In het veld ‘Naam site' dient u volgens de webrichtlijnen het e-mailadres in te voeren. Het e-mailadres wordt klikbaar weergeven op de website. On-click opent het default e-mailprogramma.

Tip:

Wanneer u in een HTML-veld in de tekst een adres van een website typt, zoals www.infoprojects.nl, wordt er automatisch een verwijzing gemaakt. Dit hoeft u dan niet meer via de knop in de IPROX-editor te doen. Ook e-mailadressen die u direct in de tekst typt, worden automatisch omgezet in een verwijzing.

Zoekformulier