De IPROX-editor in detail

Elk redactiescherm bevat zogenaamde HTML-velden, verdeeld over de diverse tabbladen. Dit zijn velden waarin u de inhoud kunt voorzien van opmaak. De inhoud kunt u zelf intypen, maar ook kopiƫren vanuit andere bestanden, bijvoorbeeld uit Word. Indien in uw tekst opmaak staat die niet in de stijl van de website past of niet die niet voldoet aan de webrichtlijnen, zal IPROX deze opmaak automatisch verwijderen en webrichtlijnmeldingen genereren. Denk hierbij aan gekleurde teksten, vreemde lettertypen en bijzondere illustratieve elementen.

Bij mouse-over een functie in de Editor toont de begeleidende tekst:

editor-zonder-pulldowns

Na het plakken van inhoud kunt u door te klikken op het webrichtlijnenlogo in de Editor uw tekst controleren op webrichtlijnen. Opmaak uit andere programma's wordt niet altijd volledig overgenomen. Redenen hiervoor zijn:

• de opmaak voldoet niet aan het HTML-schema zoals dat voor het veld toegestaan is (wanneer in een inleiding geen tabellen toegestaan zijn, worden geplakte tabellen niet als tabel getoond)
  • de geplakte stijl is niet bekend in de stijlsheet van de site (wanneer de stylesheet alleen Kop 2 en 3 toestaat, zal een geplakte heading 4 niet worden toegestaan)

Bij het opmaken van de inhoud van een pagina maakt u gebruikt van de IPROX-editor. Met deze werkbalk ziet u de opmaak die u aanbrengt direct terug op het scherm. De IPROX-editor biedt o.a. mogelijkheden voor tekstopmaak, het invoegen van tabellen en het plaatsen van afbeeldingen en links. De beschikbare functies op de werkbalk verschillen per HTML-veld.

De editor start u op door te klikken op een HTML-veld. Vervolgens kunt u de tekst van opmaak voorzien. Het is mogelijk dat bepaalde functies voor uw omgeving niet beschikbaar zijn. Door middel van de zogenaamde Opmaakprofielen zijn functies in de IPROX-editor aan- of uitgeschakeld.