IPROX-CMS versie 4.6.2240

Releasedatum: 6 oktober 2022

Toelichting release notes per aanpassing
Key Release Notes
IPCMS-1097

Toegankelijkheid: optimalisatie foutmeldingen bij linkomschrijving zoals bij 'Lees meer'
Er wordt subtieler omgegaan met de melding dat een linktekst niet toegankelijk is. Zoals voorheen zijn de termen "click here", "this link", "klik hier", en "deze link" verboden. Vanaf nu genereren de volgende termen alléén een melding m.b.t. toegankelijkheid als deze zonder verdere context worden gebruikt: "lees verder", "lees meer", "read more", "vraag aan", "meer informatie", "more information". Praktisch betekent dit dus dat bijvoorbeeld ‘Lees meer’ fout is, en ‘Lees meer over het thema Duurzaamheid’ goed.

IPCMS-1093

Vriendelijkere melding over verplichte velden in redactiescherm 
De melding die in een redactiescherm aangeeft dat er (nog) verplichte velden ingevuld moeten worden, is vriendelijker van kleurstelling geworden. Alleen als een reeds ingevuld verplicht veld wordt leeggemaakt, passen we nog de rode kleur toe.

IPCMS-1081

Thesaurus: duidelijk zichtbaar maken waaraan een term gekoppeld is
Zowel in het dialoogvenster waarmee aan een trefwoord pagina’s kunnen worden gekoppeld, als in het overzicht dat getoond wordt door bij een trefwoord te kiezen voor Toon context, is nu te zien:

  • in welke structuur de pagina zit
  • wat het pad tot het betreffende content-item is
IPCMS-1079

Front End Editing-console: nieuwe stijl
De Front End Editing-console, die rechtsboven op iedere site beschikbaar is als de site vanuit IPROX-CMS bekeken wordt via Tonen live, is opnieuw gestijld en ziet er daarom nu weer modern uit.

IPCMS-1078

HTML-klasse kunnen instellen per structuur
Redacteuren kunnen bij het opmaken van HTML-velden bij de meeste implementaties gebruik maken van ‘klassen’. Deze klassen zijn beschikbaar voor alle structuren in een webomgeving. Bij webomgevingen met meer stijlsets kan dit verwarrend zijn: niet alle klassen worden dan vertaald naar de juiste styling omdat ze niet bedoeld zijn voor elke stijlset. Een voorbeeld: een klasse die gemaakt is om in een kindersite een tekst speels weer te geven, zal in een professionele site binnen dezelfde omgeving geen betekenis hebben. Met deze uitbreiding is het mogelijk om bij elke klasse in te stellen in welke structuur deze beschikbaar moet zijn (via het IPROX-menu: Configuratie > Opmaakprofielen).

IPCMS-1077

Bij Tonen / Tonen live de diverse mobiele formaten kunnen controleren
Deze uitbreiding op het tonen van een pagina in IPROX-CMS maakt het mogelijk de pagina in 4 verschillende scherm-formaten te bekijken. Standaard opent de pagina in desktop-formaat.
Via de Front End Editing-console, die rechtsboven in het scherm beschikbaar is na tonen vanuit IPROX-CMS, kan gekozen worden voor 3 alternatieven: mobiel, tablet-staand (portrait) en tablet-liggend (landscape). Hierdoor is efficiënt te controleren hoe de pagina er op verschillende schermen ongeveer uit zal zien.
Front End Editing (FEE) via de pennetjes op de pagina-onderdelen werkt hierbij alleen in de desktop-weergave (het meest brede scherm).

IPCMS-1071

Functionele verbetering: na tussentijds opslaan bewerkenscherm terugkomen op dezelfde plaats
Als een redacteur in het bewerkenscherm bijvoorbeeld een afbeelding, link of bestand toevoegt aan een cluster (voorbeeld: een blokje op een Landingspagina), dan springt de pagina vanaf nu na de auto-submit (het tussentijds opslaan van de nieuwe content) terug naar waar de nieuwe content geplaatst is. Voorheen moest je daar als redacteur zelf weer naartoe scrollen.

IPCMS-1067

Iprox.Modules correct tonen op de Over IPROX-pagina
Met deze change is gerealiseerd dat in het scherm 'Over IPROX' de release-versie van IPROX-Modules correct wordt weergegeven.

IPCMS-1065

Tonen live moet tonen - dan en slechts dan - als item live is
'Tonen live' wordt nu alleen aangeboden als het kán (dus niet meer bij een gepubliceerd item dat in de structuur onder een niet-gepubliceerd item staat).

IPCMS-1063

Door gebruiker ingestelde afmeting voor HTML-veld bewaren in local storage
De door een redacteur ingestelde voorkeur voor de breedte van een HTML-veld in een bewerkenscherm bewaren we in de ‘local storage’ van die redacteur. Als deze redacteur nóg een keer een veld van hetzelfde type bewerkt, dan zal deze afmeting al juist staan. Dit wordt dus voor iedere redacteur apart opgeslagen.

IPCMS-1061

Functionele verbetering: HTML-velden groter en kleiner kunnen maken
Het is nu voor redacteuren mogelijk om in het bewerkenscherm HTML-velden breder of smaller te maken. Er zijn 3 maten beschikbaar die standaard staan ingesteld op 400, 600 en 800 pixels.

IPCMS-1049

Tabel-eigenschappen in bewerkenscherm van tabel verduidelijken
Sommige onderdelen van de tabel-editor die we aanbieden als onderdeel van de WYSIWYG-editor waren niet duidelijk genoeg. We hebben de volgende veldtitels gewijzigd:

  • Cel binnenruimte: Ruimte binnen tabelcellen
  • Cel buitenruimte: Ruimte tussen tabelcellen
  • Uitlijning: Positionering

Zoekformulier