Inloggen

Op deze pagina:

Inlogscherm

Start de browser.Wanneer u beschikt over een gebruikersnaam wachtwoord, kunt u inloggen op de IPROX-beheeromgeving. Dit gaat als volgt:

 • Type de ontvangen url voor de IPROX-beheeromgeving in.
 • Er verschijnt een login-scherm.

inlogscherm

 • Gebruikersnaam: vul hier de verstrekte naam in.
  De gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig.
 • Wachtwoord: vul hier het verstrekte wachtwoord in.
  Het wachtwoord is hoofdlettergevoelig.
  Maak bij voorkeur geen gebruik van de functie 'Wachtwoord Opslaan' van Windows om onbevoegd gebruik te voorkomen.
 • Klik op de knop [Inloggen].

IPROX wordt niet meer afgesloten na verloop van tijd; de sessie blijft actief.

Gebruik van veilige wachtwoorden

Middels het configuratiescherm kan het beleid voor wachtwoorden worden ingesteld via twee parameters:

 • De periode waarna gebruikers hun wachtwoord moeten wijzigen (instelbaar in aantal dagen). Als een gebruiker niet binnen een maand reageert op de melding dat hij zijn wachtwoord moet wijzigen, dan wordt hij inactief gemaakt; hij kan dan dus niet meer inloggen tot zijn webmaster of andere geautoriseerde gebruiker hem weer activeert.
 • Het afdwingen van wachtwoorden van voldoende complexiteit: minimaal 12 karakters lang met daarin hoofdletters, kleine letters, een cijfer en nog een ander karakter.

GEBRUIKERSNAAM OF nieuw WACHTWOORD OPVRAGEN

Het inlogscherm sluit af met twee links:

 • Gebruikersnaam opvragen: klikt u hierop, dan verschijnt een scherm waar het e-mailadres ingevuld kan worden. Na het verzenden hiervan, belandt de bestaande gebruikersnaam in de opgegeven mailbox.
 • Nieuw wachtwoord aanvragen: klikt u hierop, dan verschijnt een scherm waar het e-mailadres ingevuld kan worden. Na het verzenden hiervan, belandt een nieuw wachtwoord in de opgegeven mailbox. Het oude wachtwoord is dan niet langer geldig.

2 Factor Authenticatie

IPROX-CMS is  voorzien van 2FA zodat de toegang tot de redactieomgeving nog beter beschermd is. Naast onze standaard beveiligingsmaatregelen, zoals verplichte complexe wachtwoorden, wachtwoorden vervaldatum en gebruiker vervaldatum na aantal dagen niet inloggen, biedt 2FA een extra bescherming tegen ongewenste toegang tot de IPROX-CMS omgeving. Wilt u meer informatie over het aansluiten van 2FA voor uw omgeving, neem dan contact met ons op via www.infoprojects.nl/contact of vraag uw contactpersoon.

Wat betekent dit voor de IPROX-gebruiker?

Na het inloggen op IPROX-CMS wordt er een toegangscode verstuurd naar het e-mailadres van de betreffende redacteur. Pas na het overnemen van deze code zal de redacteur ingelogd raken. De browser van de betreffende gebruiker is daarna standaard voor 30 dagen vertrouwd. Na 30 dagen zal er wederom een 2e factor code ingevuld moeten worden. Het is mogelijk om IP-adressen te vertrouwen, waarmee voor deze IP-adressen geen 2e factor authenticatie nodig is.

inlogscherm-2fa

Single Sign On (SSO)

Middels Single Sign On is het mogelijk om authenticatie centraal te regelen. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld in de Active Directory worden onderhouden, waardoor het beheer van de accounts eenvoudiger wordt. Tevens is het voor de gebruiker eenvoudiger om direct in te loggen, zonder gebruikersnaam wachtwoord (en 2FA-token) in te vullen. Extra veiligheid en meer gebruiksgemak. IPROX-CMS ondersteund diverse vormen van Single Sign On (SSO), waaronder AD, Azure-AD, Office365, ADFS maar ook LDAPS. Vraag uw contactpersoon over de mogelijkheden van aansluiten op uw omgeving.

Zoekformulier