Front-end editing in IPROX

Frontend-editing

De redacteur kan redactiewerk uitvoeren via de voorkant (de live-omgeving) van de site. Dit kan vanuit IPROX, via de functies Tonen en Tonen live. De redactiewerkzaamheden kunnen dan worden uitgevoerd zonder tussenkomst van structuren en/of containers in IPROX. We noemen deze manier van redactievoeren Front End Editing (FEE) of Lightbox Editing.

Toegang tot de Lightbox

Log eerst in in IPROX, en kies vanuit het startscherm de gewenste site. Selecteer de gewenste pagina (of de homepage) en kies in het optiemenu voor Tonen of Tonen live.

Front end editing menu

De site toont nu en te zien is dat er een extra menu beschikbaar is (dat dus niet voor bezoekers van de site zichtbaar is):

Na een klik op 'Redactie' ziet u de verschillende menu-onderdelen:

De beschikbare opties:

• Pennetjes altijd tonen / Pennetjes tonen bij zweven (standaard): hiermee kan worden ingesteld of de pennetjes altijd zichtbaar moeten zijn, of alleen als de cursor boven het blok hangt.
  • Stijl bewerken: opent de variant-instellingen van de site (indien voldoende geautoriseerd).
  • Publicatie instellingen: opent de Plus-tab en de mogelijkheid aanpassingen direct te publiceren.
  • Redactiescherm openen: hiermee opent u het volledige redactiescherm, zoals bij 'Bewerken' vanuit IPROX.

Bewerken van inhoud via FRONT end editing

Als Front End Editing actief is, dan zijn alle contentblokken voorzien van een pennetje. Klik op dit pennetje om alleen dit blok te bewerken. De velden verschijnen in een lightbox over de pagina.