Het publicatieproces

itemtab_publiceren_tak

IPROX bestaat in feite uit twee omgevingen, een beheeromgeving voor redacteuren (bewerken en voorvertoning) en een live-omgeving voor de bezoekers. Beide omgevingen werken op dezelfde database waarbinnen een onderscheid wordt gemaakt tussen ‘gepubliceerde inhoud beschikbaar voor bezoekers' en ‘niet gepubliceerde inhoud'.

Wanneer de redactie een tak met pagina's aanmaakt, dan kunnen deze in één keer gepubliceerd worden door middel van de functie "Publiceren tak". Hiermee wordt de pagina inclusief onderliggende pagina's in één keer gepubliceerd. Hierbij wordt uiteraard wel gevalideerd of betreffende pagina's gepubliceerd mogen worden zowel qua status als qua autorisatie.

Foutmeldingen

Wanneer er in enig tabblad een verplicht veld niet goed is ingevuld dan zijn de functies Tonen en Publiceren niet beschikbaar. De bijbehorende knoppen zijn niet actief (disabled).

Fouten die publiceren en tonen in de weg staan zijn het niet invullen van verplichte velden, het invoeren van niet-valide waarden en webrichtlijnen meldingen. Dit laatste alleen indien in de systeemconfiguratie ingesteld staat dat pagina's met deze meldingen niet gepubliceerd mogen worden.

Zoekformulier