Tonen, opslaan en sluiten

Rechtsboven in het bewerkenscherm vindt u de knoppen voor het tonen, opslaan, publiceren en sluiten van de pagina.

knoppen voor tonen opslaan publiceren sluiten

Tonen

Deze knop laat een voorvertoning zien van de pagina waarin u aan het werk bent. De voorvertoning verschijnt in een apart browservenster. Wanneer u een voorvertoning van een pagina opvraagt, wordt de huidige versie opgeslagen. Via het tabblad Versies kunt u altijd terug naar een vorige versie. Als u de pagina toont wordt deze ook opgeslagen.

Binnen de beheeromgeving (IPROX) wordt anders omgegaan met embargo's en archiefdata dan binnen de live-omgeving (de site). Verborgen items zullen ook in de preview te zien zijn in de navigatie, uiteraard kunnen ze vanuit de beheeromgeving bewerkt worden. Pagina's met een publicatiedatum in de toekomst en vervallen pagina's zijn in de preview dus zichtbaar.

Voorts geldt voor de voorvertoning dat de IPROX-autorisatie ook hier geldt. Indien een gebruiker een deel van de sitestructuur niet kan zien omdat hij daartoe geen rechten heeft, zal hij de betreffende pagina's ook niet in een voorvertoning kunnen bekijken.

Indien de knop niet aanwezig is, dan zullen er hoogst waarschijnlijk verplichte velden niet zijn ingevuld of de pagina is nog geheel nieuw en zonder inhoud.

Opslaan

Met deze knop worden de bewerkingen opgeslagen. Soms verandert hierdoor de status van de pagina bijvoorbeeld van status ‘Nieuw' naar status ‘In bewerking'.

Publiceren

De pagina wordt direct gepubliceerd. Bekijk in dit kader ook de informatie over het publicatieproces.

Sluiten

Met deze knop wordt het bewerkenscherm gesloten. U wordt gewaarschuwd als er nog wijzigingen kunnen worden opgeslagen.

Heeft u een actie uitgevoerd waarbij informatie naar de server verzonden is, dan heeft er een tussentijdse opslag plaatsgevonden. Voorbeelden van dit soort acties zijn het toevoegen van velden in een mailform en het opvragen van een preview via [Tonen]. Via [Sluiten] kunt u deze acties niet annuleren. Wel kunt u altijd een vorige versie opvragen via de Versies-tab.