Tabellen en de webrichtlijnen

tabel-melding-3

tabel-melding-2

U kunt een tabel gebruiken voor het presenteren van complexe of geordende informatie. Voor mensen met een leesbeperking moet de tabel opgebouwd zijn volgens de webrichtlijnen. Deze webrichtlijnen zorgen ervoor dat de informatie voor hen toegankelijk is. Gebruik tabellen voor het presenteren van gegevens en niet voor het vormgeven van uw pagina. Om een toegankelijke tabel te maken, dient u in ieder geval de volgende webrichtlijnen in acht te nemen:

  • U bent verplicht de bovenste rij cellen te markeren als kop. Of u kiest voor het markeren van de eerste kolom als kop. Beide is ook toegestaan.
  • Het bijschrift is ook verplicht.

Indien uw tabel niet voldoet aan de webrichtlijnen wordt u hierop geattendeerd. Na het afronden van uw tabel klikt u op het icoon in de Editor "Toegankelijkheid Controleren". Als u met de muis over de tabel zweeft ziet u bijvoorbeeld deze melding:

Nadat u de melding heeft verholpen klikt u weer op "Toegankelijkheid Controleren". Een volgende melding verschijnt dan als daarvan sprake is. Er verschijnt slechts één melding per keer! Zo nodig herhaalt u dus deze actie.

Zoekformulier