Kopiëren uit Word

Het is mogelijk om informatie uit Word-documenten te kopiëren naar IPROX-velden.

Afhankelijk van de gebruikte stijlset zal IPROX de bestaande Word-opmaak aanpassen aan de IPROX-opmaak van de website. In het algemeen geldt hierbij: hoe ‘netter' het Word-document is opgemaakt, hoe eenvoudiger het overzetten naar IPROX zal verlopen. Bij complexe documenten is het aan te raden om het Word-document vooraf te ontdoen van opmaak, bijvoorbeeld door het eerst te plakken in een programma als Word-pad en van daaruit te kopiëren naar IPROX.

Bijzondere aandacht is vereist bij het kopiëren van:

• Tabellen: opmaak en inhoud controleren en indien nodig
  • Interne links: altijd opnieuw invoeren
  • Externe links: controleren en indien nodig opnieuw invoeren
  • Tekst waarin veel spaties of witregels zijn verwerkt: controleren en indien nodig aanpassen; met name het Word-commando Shift-enter wordt bij een kopieeractie niet altijd goed verwerkt.

Bij het kopiëren van selecties uit externe programma's moet altijd het toetsenbord worden gebruikt (sneltoetsen). Het is niet mogelijk selecties met muisaanwijzer naar IPROX te slepen.

• CTRL+A  Alles selecteren
  • CTRL+X  Knippen
  • CTRL+C  Kopiëren
  • CTRL+V  Plakken

Het kopiëren van afbeeldingen en downloads vanuit een extern bestand naar IPROX is niet mogelijk. Afbeeldingen en downloads moeten altijd opnieuw ingevoerd worden.

Uit oogpunt van kwaliteitsbewaking is het niet aan te raden afbeeldingen via Word over te nemen in IPROX.