Mailinglist modereren

De inschrijvingen op de mailinglists kunnen door de webmaster beheerd worden in IPROX via:

1. het menu Moderatie > Mailinglist.
  2. de functieknop Moderatie Mailinglist op de Item-dab van het dialoogvenster Opties.

Kiest u voor de eerste optie, dan verschijnt een lijst van alle mailinglists die voor uw autorisatie beschikbaar zijn. U kiest uit deze lijst de mailinglist die u wilt gaan modereren.

Kiest u voor de tweede optie, dan komt u direct in het scherm met tabbladen dat hoort bij de moderatie van deze mailinglist.

Tabblad Inschrijvingen

Beheren van de inschrijvingen van de gekozen mailinglist. Via de letterbalk kan men de inschrijvingen bekijken. Klikken op de asterisk aan het einde van de letterbalk, levert een volledig overzicht van alle inschrijvingen op. Per inschrijving wordt getoond: naam, e-mail, of de inschrijving geactiveerd is en of men de periodieke nieuwsbrief wil ontvangen, dit indien deze optie redactioneel is ingesteld.

mailinglist moderatie inschrijvingen

Ordening kan op naam dan wel op e-mailadres plaatsvinden. Dit regelt u door op de betreffende kolomtitel te klikken. Vanuit dit scherm kunt u - door het aanvinken van checkboxen - bepaalde inschrijvingen markeren voor verwijdering. Klikken op de knop linksonder [Verwijder geselecteerde inschrijvingen] zorgt ervoor dat de geselecteerde inschrijving(en) daadwerkelijk worden verwijderd. Met de knop [Verwijder alle inschrijvingen] kan men alle inschrijvingen in één keer verwijderen.

Tabblad Bulkinvoer

mailinglist moderatie bulkinvoer

Via het tabblad ‘Bulkinvoer' kan men vanuit de redactieomgeving emailadressen aan de mailinglist toevoegen. Instructies hieromtrent staan in het bulkinvoer-scherm. Voor de Bulkinvoer geldt dat de redactie hierbij de verantwoordelijkheid op zich neemt de Opt-in regel na te leven. Dit houdt in dat inschrijvers hun aanmelding behoren te bevestigen. Dit gaat buiten IPROX om.