Koppeling

icoon item koppelingEen koppeling is een verwijzing naar één enkele pagina op een andere plaats binnen dezelfde structuur óf vanuit een site naar een container.

Met een koppeling wordt de inhoud van de pagina waarnaar wordt verwezen op de plaats waar de koppeling is aangemaakt opnieuw gebruikt, zonder dat deze apart onderhouden hoeft te worden. Een koppeling kan dus niet bewerkt worden, zoals bijvoorbeeld een Artikel.

Koppelen tussen sites is niet mogelijk.

Binnen dezelfde structuur

Bij een koppeling binnen dezelfde structuur wordt de gekoppelde inhoud getoond in de context van de koppeling, wat wil zeggen dat navigatie en sitepad de koppeling volgen, en dus niet de gekoppelde pagina.

Vanuit een site naar een container

De koppeling in de site toont de gekoppelde pagina in de container in de vormgeving en navigatie van de site waarin de koppeling is aangemaakt. Een bezoeker ziet dus niet dat de inhoud van de getoonde pagina uit de container wordt gehaald. Ook hier wordt de gekoppelde inhoud getoond in de context van de koppeling, wat wil zeggen dat navigatie en sitepad de koppeling volgen, en dus niet de gekoppelde pagina.

Zoekformulier