Sites en containers

Een webomgeving wordt ingericht met één of meerder sites. Daarnaast maakt de webomgeving gebruik van containers. In containers wordt inhoud ondergebracht die meestal van één bepaald type is, denk bijvoorbeeld aan begrippen, links en nieuwsberichten. Een container heeft zelf geen eigen vormgeving. De pagina's in een container krijgen de vormgeving van de site waarin zij worden ontsloten. Ontsluiten van een container gebeurt veelal via een index.

De voordelen van het gebruik van containers zijn:

 • Overzicht
  Men kan veel gelijksoortige informatie bij elkaar brengen, zonder dat de sitestructuur daardoor onoverzichtelijk wordt.
 • Gedeelde inhoud
  De inhoud in een container kan gekoppeld worden aan meerdere sitestructuren (dus bijv. internet én intranet), maar het beheer is gecentraliseerd (geen dubbel onderhoud). Ook is zo helder waar bepaalde informatie staat.
 • Autorisatie
  Autorisaties zijn eenvoudiger te regelen. Bijvoorbeeld redacteur X krijgt toegang tot de container ‘Nieuws' en mag alleen op die plek inhoud bewerken. Wanneer de betreffende redacteur IPROX opent, wordt automatisch de container waarin hij gaat werken geopend, zodat direct duidelijk is waar het nieuwe bericht geplaatst moet worden.
 • Bewaking van inhoud
  Wil men bijvoorbeeld inhoud uit het intranet hergebruiken, dan moeten deze pagina's in een container opgeslagen worden. In IPROX kan worden afgedwongen dat de inhoud uit de intranet-structuur nooit naar 'buiten' kan.

Stijlsets / variantinstellingen

Met name bij stijlsets met veel stijlparameters (variantinstellingen),was het werken in een dialoog minder overzichtelijk. Er is dan ook voor gekozen deze via een apart scherm te beheren.

Zoekformulier