Linkbeheer

plustab met de drie fout-meldingen

IPROX kent geïntegreerd linkbeheer waarmee dode links worden voorkomen. Verwijzingen naar afbeeldingen of documenten die in de catalogus opgeslagen zijn, lopen mee in het linkbeheer. Linkbeheer regelt het volgende:

  1. Bij het verplaatsen van een pagina's blijven alle links er naartoe gehandhaafd.
  2. Bij het verwijderen van een pagina volgt een waarschuwing indien er nog verwezen wordt naar de betreffende pagina. Ook wordt aangegeven vanaf welke pagina's verwezen wordt.
  3. Wanneer een gelinkte pagina niet meer gepubliceerd is, verdwijnt de link in de pagina waar de link aangemaakt is. De voorheen gelinkte tekst blijft staan. Links in lijsten verdwijnen wel. Bovendien genereert IPROX een dode link-waarschuwing, zie bovenstaande schermafbeelding van een Item-tab met de drie mogelijke meldingen.
  4. Dode links worden geregistreerd. Via de zoekfunctie (geavanceerd zoeken) kan een overzicht worden opgevraagd van alle pagina's met een dode link.

Daarnaast kent IPROX een service waarmee externe links periodiek worden gecontroleerd. Dit betreft puur een controle op ‘respons'; inhoudelijk kan er uiteraard niet gecontroleerd worden. Hiervoor is een knop in het structuurscherm opgenomen in de werklijsten genaamd "Gebroken Links".

Het resultaat van deze check is een overzicht van www-adressen die in de site voorkomen waarvan x maal binnen een bestek van x tijd geen respons ontvangen is. Het overzicht laat zien op welke pagina's het genoemde www-adres voorkomt. Vanuit het overzicht kan men het bewerkingsscherm van betreffende pagina's openen.

Verborgen pagina's tonen.

Links naar verborgen pagina's worden in Tonen (preview van in IPROX) wel getoond om aan te geven dat deze bestaan. In Live Tonen zullen deze links niet aanwezig zijn. De pagina's die in de navigatie-structuur op "verborgen" staan worden in Tonen (preview van in IPROX) wel getoond, maar niet in Live Tonen.

Zoeken naar Interne verwijzingen

Bij het invoeren van interne verwijzingen kunt u zoeken naar items in structuren. Hiervoor verschijnt een zoekvenster.

interne verwijzing zoeken

interne verwijzing zoeken

  1. Zoeken kan ook op alleen paginatype
  2. Indien u niets heeft ingevuld en toch zoekt, krijgt u een relevante melding
  3. Zoekresultaten zijn gesorteerd op naam

Zoekformulier