Blokrollen

Inleiding

In sites wordt gebruikt gemaakt van blokken, zowel op landingspagina’s als in de rechterbalk. Deze blokken hebben een bepaalde stijl. Achtergrondkleur en tekstkleur kunnen verschillend zijn. Om te voorkomen dat een redacteur dit bij elk blok opnieuw in moet stellen, maken we gebruik van zogenaamde blokrollen.

De webmaster kan de blokrollen onderhouden. Voorbeelden van veelgebruikte blokrollen zijn: ‘toelichting’, ‘uitgelicht’ of ‘lijst’. Per type blok, definieert men een stijl. Deze stijlen komen vervolgens als selectielijst (blokrollen) beschikbaar bij elk blok. Samengevat: de webmaster bepaalt hoe een blok met een attentiewaarde eruit ziet; de redactie bepaalt dat een blok attentiewaarde heeft.

Blokrollen, wat ziet de redacteur?

Als redacteur kunt u verschillende blokken neerzetten op uw Landingspagina's. U kiest per blok een blokrol, waarbij het blok specifiek wordt vormgegeven. U kunt het blok altijd voorzien van een andere blokrol als dat van toepassing is. Hieronder ziet u de schermvoorbeelden die betrekking hebben op het bovenstaande.

Zo ziet de bezoeker de verschillende blokken met verschillende blokrollen

Voorbeeld blokrollen bezoekerzijde

Zo regelt de redacteur de blokken en blokrollen

Voorbeeld blokrollen redactiekant

Blokrollen, wat regelt webmaster?

Bij oplevering van uw omgeving zijn een aantal afgesproken standaard blokrollen meegeleverd. De webmaster kan de vormgeving van de blokrollen aanpassen. De vormgeving is onder andere gebaseerd op de Variantinstelling, we noemen dit ook wel de stijlparameters. De webmaster is tevens geautoriseerd voor deze Variantinstelling. Belangrijk genoeg om op te merken. Indien er in de Stijlparameters wijzigingen worden doorgevoerd, dan zullen deze gevolgen hebben voor de vormgeving van de blokrollen. Hieronder ziet u de schermvoorbeelden die betrekking hebben op het bovenstaande.

Stijlparameter blokrollen

Voorbeeld blokrollen

Zoekformulier