Uw systeem

Om IPROX4 optimaal te kunnen gebruiken, moet uw systeem aan een aantal voorwaarden voldoen:

Internet Explorer (IE), Firefox (FF) of Chrome

Op uw pc moet de browser Internet Explorer versie 9, 10 en 11 of Firefox versie 3 of hoger geïnstalleerd zijn. Ook kunt u aan de slag als u werkt met Google Chrome. U kunt in de browsers de versie controleren via Help > Over Internet Explorer / Over Mozilla Firefox.

Werkt u met Mozilla Firefox en wilt u gebruikmaken van de tabbladen, dan is het installeren van de plugin Tab Mix Plus aan te raden. Na installatie kunt u in de opties die horen bij deze plugin, bij JavaScript popups kiezen voor "Open all popups in tabs".

Pop-up-blokkering uitschakelen voor IPROX

Eénmalig zal moeten worden aangegeven dat pop-ups vanaf uw beheer-url (waarmee u IPROX benadert) altijd toegestaan zijn. Hoe u dit doet verschilt per browser; bij de eerste pop-up verschijnt een melding, waarna u kunt instellen dat u voor uw uw beheer-url pop-ups altijd toe wilt staan.

Plakken (Ctrl+V) met toestemming

Bij het plakken in IPROX velden vraagt Internet Explorer om toestemming (dialoogvenster "Allow acces") om het klembord te benaderen. U kunt naar keuze één van de volgende twee stappen ondernemen om deze melding te voorkomen:

1. Voeg de IPROX-beheer-url aan uw lijst van vertrouwde sites toe. Volg de menu's Extra > Internet opties > Beveiliging > Vertrouwde sites.
  2. Bij hetzelfde tabblad Beveiliging staat een knop 'Aangepast niveau'. Klik op deze knop en scroll bij Instellingen naar het onderdeel 'Uitvoeren van scripts' (bijna onderaan) en kies bij 'Programma's hebben toegang tot het klembord' voor 'Inschakelen'.

Werken met tabbladen

Het is in de meeste gevallen praktisch om alle schermen (structuur, bewerken, tonen) in IPROX te laten openen op een nieuw tabblad, zodat U makkelijk (met CTRL+TAB) kunt wisselen tussen deze tabbladen, en alle schermen die betrekking hebben op het onderhoud van de website overzichtelijk bij elkaar staan.

In Chrome hoeft u hiervoor niets te doen, voor Internet Explorer en Mozilla Firefox moet u hiervoor enkele instellingen wijzigen.

Tabbladen in Internet Explorer

Ga naar Extra > Internet opties. Op de tab Algemeen klikt u bij 'Tabbladen' op de knop [Instellingen]. Stel nu het volgende in:
- Onder 'Bladeren met tabbladen': zet de vink aan bij 'Altijd naar nieuwe tabbladen gaan als deze worden gemaakt'.
- Onder 'Het volgende doen als er een pop-up wordt gevonden': 'Pop-ups altijd in een nieuw tabblad openen'.

Prettig is ook om met CTRL+TAB direct te kunnen terugkeren naar het laatst gebruikte tabblad, onafhankelijk van het aantal tabbladen dat u open hebt staan. Hiervoor zet u onder Extra > Internet opties > tabblad Geavanceerd, onder Browsing de vink 'Use most recent order when switching tabs with CTRL+TAB'.

Tabbladen in Mozilla Firefox

Ga naar de opties van Firefox, en zet op het tabblad Algemeen de vink aan bij 'Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan'.

Om dit ook echt te laten werken, is dit nog nodig:
1) Open een nieuwe (lege) tab, en type in de adresbalk 'about:config' (zonder de aanhalingstekens).
2) Er toont een waarschuwing, beloof daar dat je voorzichtig zult zijn.
3) Scroll naar de instelling 'browser.link.open_newwindow.restriction'.
4) Dubbelklik erop en zet de waarde op 0 (standaard staat deze op 2).
5) Herstart de browser.

Schermresolutie

De minimale schermresolutie is 1024*768 pixels.