Uw systeem

Om IPROX4 optimaal te kunnen gebruiken, moet uw systeem aan een aantal voorwaarden voldoen:

Internet Explorer (IE), Firefox of Chrome

IPROX-CMS gebruikt u in de browser van uw voorkeur. Ondersteund worden de laatste en voorlaatste versies van Microsoft Internet Explorer/Edge, Mozilla Firefox en Google Chrome.

Pop-up-blokkering uitschakelen voor IPROX

Eénmalig zal moeten worden aangegeven dat pop-ups vanaf uw beheer-url (waarmee u IPROX benadert) altijd toegestaan zijn. Hoe u dit doet verschilt per browser; bij de eerste pop-up verschijnt een melding, waarna u kunt instellen dat u voor uw uw beheer-url pop-ups altijd toe wilt staan.

Plakken (Ctrl+V) met toestemming

Bij het plakken in IPROX velden vraagt Internet Explorer om toestemming (dialoogvenster "Allow acces") om het klembord te benaderen. U kunt naar keuze één van de volgende twee stappen ondernemen om deze melding te voorkomen:

1. Voeg de IPROX-beheer-url aan uw lijst van vertrouwde sites toe. Volg de menu's Extra > Internet opties > Beveiliging > Vertrouwde sites.
  2. Bij hetzelfde tabblad Beveiliging staat een knop 'Aangepast niveau'. Klik op deze knop en scroll bij Instellingen naar het onderdeel 'Uitvoeren van scripts' (bijna onderaan) en kies bij 'Programma's hebben toegang tot het klembord' voor 'Inschakelen'.

Werken met tabbladen

Het is in de meeste gevallen praktisch om alle schermen (structuur, bewerken, tonen) in IPROX te laten openen op een nieuw tabblad, zodat U makkelijk (met CTRL+TAB) kunt wisselen tussen deze tabbladen, en alle schermen die betrekking hebben op het onderhoud van de website overzichtelijk bij elkaar staan.

In Chrome en in Internet Explorer 11 hoeft u hiervoor niets te doen, voor oudere versies van Internet Explorer en voor Mozilla Firefox kunt u hiervoor enkele standaard instellingen aanpassen.

Tabbladen in oudere versies van Internet Explorer

Ga naar Extra > Internet opties. Op de tab Algemeen klikt u bij 'Tabbladen' op de knop [Instellingen]. Stel nu het volgende in:
- Onder 'Bladeren met tabbladen': zet de vink aan bij 'Altijd naar nieuwe tabbladen gaan als deze worden gemaakt'.
- Onder 'Het volgende doen als er een pop-up wordt gevonden': 'Pop-ups altijd in een nieuw tabblad openen'.

Tabbladen in Mozilla Firefox

Ga naar de opties van Firefox, en zet op het tabblad Algemeen de vink aan bij 'Als ik een koppeling open in een nieuw tabblad, er meteen naartoe gaan'.

Om dit ook echt te laten werken, is dit nog nodig:
1) Open een nieuwe (lege) tab, en type in de adresbalk 'about:config' (zonder de aanhalingstekens).
2) Er toont een waarschuwing, beloof daar dat je voorzichtig zult zijn.
3) Scroll naar de instelling 'browser.link.open_newwindow.restriction'.
4) Dubbelklik erop en zet de waarde op 0 (standaard staat deze op 2).
5) Herstart de browser.

Schermresolutie

De minimale schermresolutie is 1024*768 pixels, hoger is aan te raden.