Release notes IPROX-Modules versie 4.4.2209

Releasedatum: 2 maart 2022

Toelichting releasenotes per aanpassing
Component Key Release Notes
Begrippenlijst IPMOD-1538

Toegankelijkheid begrippenlijst

  • De link '*' wordt visueel vervangen door “Toon alle begrippen”.
  • De diverse ‘letterlinks’ hebben een tekst “Toon begrippen met letter …” gekregen, die alleen screenreader gebruikers ‘ervaren’
  • De letterbalk is als geheel voorzien van een skiplink zodat de letterbalk overgeslagen kan worden
Global IPMOD-1544

Toegankelijkheid ankerlinks
In IPROX kan je bladwijzers (ankerlinks) aanmaken voor een inhoudsopgave binnen 1 pagina. Als je als bezoeker een toetsenbord gebruikt kom je via een ankerlink bij een paragraaf uit. Als je vervolgens verder tabt dan ga je weer terug naar boven: de eerstvolgende ankerlink staat in beeld. Dit is aangepast: als je nu na gebruik van een ankerlink doortabt dan ga je verder waar je op dat moment bent op de pagina.

Imagemap IPMOD-1540

Toegankelijkheid imagemap
De focusindicator is nu duidelijker in de verschillende browsers als je via het toetsenbord door de verschillende hotspots heen tabt in een imagemap. We volgen hierbij de styling die de browser hanteert.

Mailinglist IPMOD-1543

Bugfix mailinglist
Er verschijnt geen foutmelding meer als je meerdere keren op de bevestigen-link via je mail klikt voor het aanmelden op een nieuwsbrief.

Media IPMOD-1535

Technische optimalisatie video
In een video kan je een ondertiteling (CC) en audiobeschrijving (AD) opnemen. Het kon voorkomen dat als je in een video de CC en/of AD knop aan had staan, en je spoelde naar voren of achteren, dat de audiobeschrijving of ondertiteling stopte. Dit werkt nu weer goed.

Media IPMOD-1534

Bugfix video
Als een audiobeschrijving (AD) is opgenomen bij een video in de module media, is de ‘AD’ knop weer zichtbaar.

Media IPMOD-1527

Toegankelijkheid video
In een video kun je gebruik maken van sneltoetsen zoals de 'm' voor het dempen van geluid. Sneltoetsen zijn nu uitgeschakeld zodat spraakbediening beter werkt en dit geen verwarring geeft als iemand per ongeluk een sneltoets gebruikt.

PPC IPMOD-1536

Bugfix PPC zoeken
De zoekbox toont (en werkt) weer boven de resultatenlijst als je deze aanzet in het paginatype ‘PPC zoeken’.

Zoekformulier