Functionaliteit rechterkolom: zoeken

video help icon

Naar de video instructie redactiezoeken.

video help icon

Naar de video instructie redactiezoeken verfijnen.

In de rechterkolom van het startscherm bevinden zich verschillende functionaliteiten. Op deze pagina staat het zoeken beschreven.

schermafbeelding werklijsten en laatst bewerkt

Zoeken standaard

De IPROX redactie-zoekfunctie biedt uitgebreide mogelijkheden om binnen IPROX te zoeken naar pagina's, items en mappen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een groot aantal filtermogelijkheden.

schermafbeelding redactiezoeken

De redactie-zoekfunctie is vanuit elk IPROX-scherm op te roepen door te klikken op het zoek-icoon (rechtsboven). De redactie-zoekfunctie wordt vervolgens geopend in een nieuw venster. Zoekresultaten blijven beschikbaar totdat dit venster weer gesloten wordt. Zo kan een selectie van zoekresultaten gebruikt worden terwijl er tegelijkertijd in andere schermen gewerkt wordt.

Bij het zoeken kunt u een aantal filters instellen. De beschikbare filters zijn:

• Zoeken naar
    om een pagina of item op te zoeken met behulp van (een deel van) de titel, kunt u in de invoerbox achter 'Zoeken naar' een zoekterm typen. U kunt hierbij géén operatoren (AND, OR, NOT) gebruiken.
  • Zoeken in
    zoeken in een bepaalde site of structuur
  • Paginatypen
    zoeken naar een bepaald paginatype
  • Gebruiker
    zoeken naar pagina's die door een bepaalde gebruiker gemaakt en/of laatst bewerkt zijn.
  • Status
    zoeken naar pagina's met een bepaalde publicatiestatus
  • Publicatiedatum
    alleen pagina's tonen die gepubliceerd zijn in een bepaalde periode
  • Datum laatst gepubliceerd
    alleen pagina's tonen die ‘laatst gepubliceerd' zijn in een bepaalde periode
  • Archiefdatum
    alleen pagina's tonen die in een bepaalde periode gearchiveerd zijn of gaan worden.
  • Vervaldatum
    alleen pagina's tonen met een bepaalde vervaldatum.
  • Datum laatst bewerkt
    alleen pagina's tonen die het laatst bewerkt zijn in een bepaalde periode
  • Trefwoord
    zoeken naar pagina's waaraan een bepaald trefwoord uit de thesaurus gekoppeld is

Zoeken geavanceerd

Voor geavanceerd zoeken zijn de volgende opties beschikbaar:

redactiezoeken geavanceerde opties

Wil u via de zoekfunctie een overzicht opvragen van alle pagina's met webrichtlijnenmeldingen, dan kan dit via 'geavanceerde opties'. Dit overzicht toont alle pagina's ook de pagina's waarvan de archief- of vervaldatum bereikt is. Wilt u deze pagina's uitsluiten, dan vult in het archief- en vervaldatum-vanaf veld, een datum in de toekomst in.

Zoekresultaat

schermafbeelding redactiezoeken resultaat met pulldown

De zoekresultaten worden op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Het is mogelijk de resultaten te sorteren op: Volgnummer, Label, Type, Status, Structuur, Publicatiedatum, Laatste gebruiker, Datum laatst gepubliceerd. Hiertoe selecteert u de betreffende optie via het rolmenu rechtsboven. Binnen de lijst van zoekresultaten is een snelmenu beschikbaar (zie afbeelding) zodat een gevonden pagina direct bewerkt kan worden of getoond kan worden in de structuur. Detail: vanwege de opbouw van de pagina (tabel) is de weergave iets anders dan in de structuurboom.