Twitterfeed van meerdere gebruikers

U wilt een Twitterfeed opnemen op uw pagina die tweets van meerdere twittergebruikers toont. hiervoor is het nodig de juiste code voor insluiten te maken in Twitter.

Op deze pagina leggen we stap voor stap uit wat u moet doen in Twitter en in IPROX. Het uiteindelijke resultaat ziet er alsvolgt uit:

Twitterfeed van een lijst met meerdere accounts.

Stap 1

Nadat u bent ingelogd in Twitter gaat u naar het menu voor instellingen en klikt u door naar "Lijsten".

Twitter menu Instellingen

Stap 2

U maakt een nieuwe lijst aan.

Twitter, een nieuwe lijst maken

Stap 3

Geef de lijst een heldere naam en een goede omschrijving. Zorg ervoor dat de lijst openbaar is. Sla de lijst op.

Twitter lijst aanmaken

Stap 4

De volgende stap is dat u zoekt naar het Twitteraccount van de organisatie die u in de lijst wilt opnemen. Ga hiervoor naar "Twitter doorzoeken".

Twitter zoeken

Stap 5

In het scherm van de gevonden organisatie klikt u op het icoon voor "Meer gebruikersacties". U gaat door naar "Toevoegen of verwijderen van lijsten". U zet een vinkje en sluit vervolgens het scherm. Bevestigen met OK is niet nodig.

TW-special-5b

Stap 6

De organisaties staan nu in uw lijst. U gaat nu naar de Instellingen van uw account en direct door naar Widgets.

TW-special-5

Stap7

In het volgende scherm maakt u een nieuwe Widget aan. Als voorbeeld hieronder staat er al een bestaande Widget met de naam Instagram. Het is waarschijnlijk dat er bij uw account ook reeds widgets zijn aangemaakt.

TW-special-6

Stap 8

Selecteer het tabblad Lijst en kies in de pulldown uw nieuwe lijst. Bekijk de opties, deze zijn meestal al juist aangegeven en klik op Widget maken.

TW-special-7

Stap 9

U kopieert de embedcode. Deze code plakt u in het juiste veld in de Mediawidget in IPROX.

Twitter embed code kopieeren

Stap 10

Het Eindresultaat is als hier bovenaan in de pagina is weergegeven.