Mediawidget Twitter

De instructies voor het opnemen van een Twitter tijdlijn.

Deze instructie is bedoeld voor redacteuren die een Mediawidget Twitter willen opnemen in een html-veld of in een Mediawidget blok.

Beschikt u niet over deze keuze, neem dan contact op met de Webmaster of met de helpdesk van Infoprojects. De widget moet wel aangemaakt zijn in de configuratie > mediawidgettypes.

1. Log in op https://twitter.com/settings/widgets met uw eigen Twitter gebruikersnaam en wachtwoord of log in via twitter.com.
  2. Kies: Instellingen > Widgets.
    twitter account instellingen knop
  3. Maak een nieuwe widget aan.
    nieuwe twitter widget maken
  4. Kies de soort widget die u wilt maken (Tijdlijn, Favorieten, Lijst of Zoeken, hier niet als afbeelding opgenomen). Meer uitleg over het instellen van zoekopdrachten voor Twitter blokken vind u in het artikel: How to Use Advanced Twitter Search.
  5. Klik 'Nieuwe maken maken'. Geef bij de widget instellingen de gewenste accountnaam op bv. @ Amsterdamnl. Bij het onderdeel Configuratie kunt u nog verschillende keuzen maken. Vergeet niet de wijzigingen op te slaan! De code is nu te kopieeren voor gebruik in een zogenaamd html-veld.widget instellingen code ophalen
  6. Bewerk nu in IPROX de pagina waar het Twitterblok moet worden toegevoegd.
  7. Voeg een Tekstblok toe. Klik in het html-veld zodat de IPROX Editor zichtbaar is.

8. Kies voor 'widget toevoegen'. Kies als mediawidgettype voor ''Twitter tijdlijn''.

mediawidget-twitter

9. Plak de bij stap 5 gekopieerde HTML code van de twitter widget in het veld 'Embed code'. De velden Alternatieve tekst en Alternatieve URL worden automatisch ingevuld bij Ok, bevestig nogmaals met Ok om het dialoogvenster te sluiten.
  10. Controleer het resultaat via Tonen voor dat u de pagina publiceert.